Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával recept

Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával recept

A Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával hozzávalói:
4 adaghoz:

60 dkg nyúlcomb (4 db)
150 ml olívaolaj
3 ek dijoni mustár (nem magos!)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 dkg újkrumpli


A Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával elkészítési módja:
A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. A megmosott és szárazra törölt combokat enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük. Az újburgonyát megmossuk és (egy tiszta szivacs segítségével) ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire. A tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Öt percenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A burgonyákat is időnként megforgatjuk. Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). A burgonyák méretétől függően, elképzelhető, hogy hamarabb megsülnek, mint a hús, ezért ellenőrizzük, és vegyük ki, tartsuk melegen, ha már megpuhultak.


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook