Omlós krémes recept

Az Omlós krémes hozzávalói:
Tészta

30 dkg liszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
6 ek tej

Krém

25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)


Az Omlós krémes elkészítési módja:
Tészta A hozzávalókat összekeverjük a lisztben, lágy tésztát gyúrunk belőle. Arra vigyázzunk, ne legyen ragadós, de ne legyen kemény sem! A tésztát három részre osztjuk. A tepsi hátoldalának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ezen is fogjuk kisütni a lapokat!) A lapokat kisütjük egyenként 8-10 perc alatt halvány sárgára. Amikor kész, óvatosan vegyük le, mert nagyon törékenyek. Az első lapot a fele krémmel megkenjük, a másodikat ráhelyezzük, azt is megkenjük a maradékkal, a harmadikkal lezárjuk. A tetejére porcukrot hintünk. Az egészet kis kocka szeletekre vágjuk. Krém A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliacukrot is. A pudingot felfőzzük a tejjel, amikor langyos hozzáadjuk a vajas krémet.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook