Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szintetizátor torta recept

Szintetizátor torta recept

A Szintetizátor torta hozzávalói:
Piskóta

12 db tojás
6 ek víz
2 csomag vaníliás cukor
360 g porcukor
300 g liszt
7 ek cukrozatlan kakaópor
2 csomag sütőpor

Diókrém

4.5 dl tej
9 dkg liszt
20 dkg porcukor
30 dkg dió
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
6 ml rumaroma


A Szintetizátor torta elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a vízzel, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. A tojásos masszához hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport. Ehhez a masszához végül keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéket. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Diókrém A tejet a liszttel gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a a porcukrot, a margarint és a darált diót, majd hozzájön a rumaroma. Töltjük a tortát. A torta tetejét gőz fölött olvasztott csokoládéval és gőz fölött porcukorral felvert tojásfehérjével díszítjük. A szintetizátoron a félhangok kitkat-os csokoládé.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szintetizátor torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook