Szedermámor recept

A Szedermámor hozzávalói:
A tésztához:
6 tojás,
6 kanál cukor,
4 kanál liszt,
2 kanál kakaó,
1 mokkáskanál sütőpor,

A krémhez:
6 dl tej,
1 vanília és egy tejszín pudingpor
20 dkg cukor,
1 vaníliás cukor
25 dkg ráma margarin,
áfonya szirup,
szeder
3 dl tejszín


A Szedermámor elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. Kihűlés után félbevágjuk. A krémhez a pudingokat megfőzzük a tejben, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a rámát és a cukrot. (A cukrot ízlés szerint adagoljuk). Felverjük a tejszínt, ebből egy keveset a krémbe is belekeverünk. A krémet a piskóta lapok közé töltjük, belenyomkodjuk a szederszemeket, majd rátesszük a másik lapot és a tetejét, meg az oldalát bevonjuk tejszínnel. Tetejét áfonyasziruppal díszítjük.

Süteményként és tortaként is készíthetjük, formától függően. Én másfél adag piskótából készítettem és 3 lapot csináltam belőle a tortához, így mutatósabb volt. Nagyon finom lett.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szedermámor elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook