Ibolya szelet recept

Az Ibolya szelet hozzávalói:
25 dkg margain
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
15 dkg cukor
8 tojás
40 dkg liszt
0, 5 liter tej
lekvár


Az Ibolya szelet elkészítési módja:
40dkg lisztet 2 tojást, 15dkg cukrot, 1 ev. kakaóport, 1csg. sütőport, 6dkg vajat, 6-7 evőkanál tejjel jól összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle. Majd 6 tojásból piskótát készítünk. Fél liter tejet összekeverjük 3 evőkanál liszttel, majd sűrűre főzzük, ha kihűlt 20 dkg vajjal kikeverjük és a masszát egy sötét tésztára kenjük, majd a tetejét megkenjünk lekvárral, majd ráhelyezzük a piskótát ismét megkenjük lekvárral, majd jöhet rá a krémes massza és a barna tészta, amit csokimázzal öntünk le.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az ibolya szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook