Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Rumos mazsolafagylalt recept

Rumos mazsolafagylalt recept

A Rumos mazsolafagylalt hozzávalói:
2,5 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg mazsola
2 egész tojás
15 dkg porcukor
0,5 dl rum
1 teáskanál citromlé
csipetnyi só


A Rumos mazsolafagylalt elkészítési módja:
A mazsolát gondosan átválogatjuk, szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsurgatjuk. Turmixgépbe rakjuk, majd a rumot és 0,5 dl tejet ráöntve, teljesen péppé zúzzuk. Ezután ráöntjük az elõzõleg külön felütött tojásokat (nehogy egy esetleges rossz tojás használhatatlanná tegye az egészet) is, belecsorgatjuk a maradék tejet és a tejszínt, végül a citromlével és a cukorral tovább keverjük egészen addig, amíg habos, egynemû masszát nem kapunk. A fagylaltgépbe öntjük, és az elõírás szerint megfagyasztjuk.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A rumos mazsolafagylalt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook