Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Mexikói kukoricás lepény recept

Mexikói kukoricás lepény recept

A Mexikói kukoricás lepény hozzávalói:
12 dkg kukoricaliszt

3 dkg finomliszt

20 g sütőpor

1 db. zöld chili paprika

5 szál újhagyma

2 egész tojás + 2 tojásfehérje

1, 5 dl tejföl

1, 5 dl étolaj

1 csipetnyi só

10 dkg kukoricakonzerv

10 dkg apró kockákra vágott főtt sonka


A Mexikói kukoricás lepény elkészítési módja:
A tojásokat robotgéppel kikeverjük a tejföllel és az olajjal, majd belekeverjük a már előzőleg összekevert liszteket, sütőport és sót. Végül fakanállal hozzákeverjük az összevágott zöld chili paprikát, újhagymát, főtt sonkát, és a levétől leszűrt kukoricakonzervet. Egy 30x22 cm-es tepsi oldalait körben jól kikenjük vajjal, az aljára pedig sütőpapírt teszünk. Majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 25 percig. Ekkor teszünk rá papírt, és még 5 percig úgy sütjük. (Tűpróba!) Kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk tálcára. Levesszük róla a sütőpapírt. Kevés szellőzés után átfordítjuk egy másik tálcára, hogy ahogy megsült, az a fele legyen felül. Majd kockára szelve snidlinggel és reszelt sajttal tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A mexikói kukoricás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook