Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-dió torta recept

Csokis-dió torta recept

A Csokis-dió torta hozzávalói:
Tortához: 5 egész tojás 12 dkg cukor 15 dkg liszt 1 cs sütőpor fél dl víz fél dl olaj

Krémhez: 2 csomag csokoládés pudingpor 10 dkg darált dió 7 dl tej 3 ek cukor 4 dl habtejszín 1 db lapzselatin 4 dkg porcukor

Díszítéshez: 1 tojás fehérje 15 dkg cukor étel színező 10 dkg porcukor 10 dkg Rama margarin 5 dkg darált dió ízlés szerint rum amerikai fánk


A Csokis-dió torta elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 5 dkg cukorral felverem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem. A sárga masszát a fehérjével óvatosan összekeverem és a végén a sütőporos lisztet hozzáadom, és Rama margarinnal kikent, 26 cm-es torta formában 160- 170 fokon megsütöm. Sülés és hűlés után három egyenlő lapra felvágom a tortát. Az egyik lapot visszateszem a kapcsos formába és a következő krémmel megkenem. A tejből és a pudingból a szokásos eljárással krémet készítek a darált diót belefőzöm a krémbe, amikor már nincs a tűzhelyen a krém akkor a zselatint is belekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat egy kicsit hagyom kihűlni majd a felvert tejszínhab felét a csokikrém tetejére kenem. Erre teszem a második lapot, erre ismét krém és a krémre tejszínhab. A harmadik lappal befedem és a hűtőbe teszem pár órára. A Rama margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót és a rumot, majd a torta tetejét és oldalát ezzel a krémmel körbekenem. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, színeztem és a tortát ízlés szerint díszítjük a habbal és a fánkkal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-dió torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook