Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-áfonyás-pisztáciás keksz recept

Csokis-áfonyás-pisztáciás keksz recept

A Csokis-áfonyás-pisztáciás keksz hozzávalói:
100 g vaj
150 g cukor
2 tojás
1 tk vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd 1 teáskanál cukorral összeaprítva
1 citrom reszelt héja
80 g pisztácia pörkölt, sós, megtisztítva
100 g aszalt vörös áfonya
100 g csoki chips
330 g liszt
fél csomag sütőpor


A Csokis-áfonyás-pisztáciás keksz elkészítési módja:
A vajat mikróban kicsit megolvasztom, hogy könnyebb legyen habosra keverni a cukorral. Beleteszem a tojásokat, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját, majd addig keverem, amíg egynemű massza lesz. Mehet bele a vörös áfonya, az apróra vágott pisztácia és a csoki chips, végül pedig a sütőporral elkevert liszt. (Sót nem teszek bele, mert a pisztácia kicsit sós.) Az egész masszát fakanállal sűrű tésztává lehet keverni. Hiába lágy, könnyű belőle (nagyobb üveggolyónyi) golyókat formázni, amelyeket szilikonos sütőpapírral lefedett sütőlapra teszek, majd lisztezett (gyakran lisztezett) villával kétszer egymásra merőleges villaállásban megnyomok, hogy a golyóból korongok legyenek. Előmelegített sütőben, nagyjából 180-200 fok, 8-10 perc alatt készre sütöm. Ebből az adagból 25-30 keksz készülhet, ha az élelmes család nem jár rá a nyers tésztára, mert már az is nagyon finom. Ropogós, mégis omlós keksz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-áfonyás-pisztáciás keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook