Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Csirkés, parmezános Cézár-saláta recept

Csirkés, parmezános Cézár-saláta recept

A Csirkés, parmezános Cézár-saláta hozzávalói:
15 dkg csirkemell
1 fej saláta
2 teáskanál parmezán
1 dl tejszín
1 szelet kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája
1 teáskanál dijoni mustár
olívaolaj
citromlé
oreganó
bazsalikom
petrezselyem



A Csirkés, parmezános Cézár-saláta elkészítési módja:
A tojássárgáját és a dijoni mustárt annyi olajjal keverd ki, hogy krémes állagot kapj. Ízlésed szerint fűszerezd oreganóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és sóval. Add hozzá a tejszínt, de vigyázz, hogy ne legyen híg. A csirkemellet csíkozd fel, sózd meg, és pici olívaolajon süsd meg. Szedd ki a húsdarabokat, és ugyanebben az olajban dinszteld meg a fokhagymát. Szórd bele a felkockázott kenyeret, és pirítsd meg. A salátát alaposan mosd meg, és szedd leveleire. Egy sor levélre rétegezz egy sornyi húst, majd kenyérkockát, és az öntettel locsold meg. Tegyél rá még egy sor levelet, húst, kenyérkockát és öntetet, majd szórd meg parmezánnal.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A csirkés, parmezános cézár-saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook