Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos túrógolyók csokiba mártva recept

Barackos túrógolyók csokiba mártva recept

A Barackos túrógolyók csokiba mártva hozzávalói:
16 darabhoz:
25 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
8 dkg porcukor
2 db érett, kemény húsú őszibarack
30 dkg étcsokoládé


A Barackos túrógolyók csokiba mártva elkészítési módja:
A túrót villával vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a porcukrot, krémesre keverjük. Ezután a meghámozott őszibarackokat kimagozzuk, és éles késsel 2x2 centis darabokra vágjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés vaníliás porcukorral. Az étcsokoládét tálkába tördeljük, majd vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. Végül a túrókrémből diónyit a kezünkbe veszünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, középre 1-1 szem barackdarabot teszünk, a széleit középre behajtjuk, összenyomjuk és kigömbölygetjük. Ha elkészültek a túrógolyók, villára téve egyesével az olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és rácsra vagy tálcára, tányérra tesszük. Hűtőbe téve 1,5-2 óra alatt lehűtjük. Hidegen kínáljuk.

A túrógolyók mártásához 50, 60 vagy 70 %-os étcsokit használjunk. A túrógolyók közepébe tölthetünk epret, málnát, szedret stb. Díszíthetjük a tetejét olvasztott fehércsokoládéval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos túrógolyók csokiba mártva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook