Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mángold krémleves recept

Mángold krémleves recept

A Mángold krémleves hozzávalói:
25-30 dkg mángold levél alaposan megmosva
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy tejfol

bors
vegeta


A Mángold krémleves elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágva megpirítjuk, beledobjuk a fokhagymát, felengedjük vízzel, és beletesszük a csíkokra vágott mángold leveleket. 10-15 perc múlva, mikorra a levelek átpuhultak, beleöntjük a tejfolt, majd turmixoljuk. Ízesítsük sóval, borssal, vegetaval. Ha sűrűbben szeretjük, tehetünk bele egy kisebb reszelt burgonyát a mángold levelekkel együtt, vagy felöntés előtt piríthatunk rajta egy kis lisztet, rántásként.

Nagyon finom és krémes.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mángold krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook