Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Mogyoró parfé recept

Mogyoró parfé recept

A Mogyoró parfé hozzávalói:
4 dl tejszín
2 dl tej
4 db tojássárgája
15 dkg mogyoró
10 dkg porcukor
1 rúd vanília
reszelt citromhéj


A Mogyoró parfé elkészítési módja:
A mogyorót tisztítás után megpirítjuk, majd megdaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd vízgőz felett felengedjük az előzőleg vaníliarúddal felfőzött tejjel és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált mogyorót, reszelt citromhéjat és a keményre vert tejszínhabot. Lazán összekeverjük és őzgerincformába öntjük. Tálaláskor szeletekre vágva tálaljuk, csokoládémártást és tejszínhabot adunk hozzá.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A mogyoró parfé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook