Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék recept

Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék recept

A Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék hozzávalói:
kb. 30 dkg (1 konzerv) kukorica
ugyanennyi konzerv borsó
kis fej hagyma
petrezselyem, ízlés szerint
egy pohár víz
kevés vénusz étolaj
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
kevés tej

bors


A Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kukorica és a borsó konzervet, sózom borsozom, aztán hozzáadom a vizet (ennek épphogy el kell lepnie a zöldséget). Lefedve párolom, néha megkeverem. Kis lábasba teszem a vajat, a lisztet, a tejfölt, és csomómentesre keverem. Ha kell, tejjel higítom, és kevés borsot rakok ebbe is. A petrezselyemmel együtt a zöldségekre öntöm, és jól elkeverem. Ha nem elég sűrű, egy kis lisztet lehet még hozzá tenni a végén, csak vigyázni kell, mert könnyen csomós lesz.


Kategória: Főzelékek receptjei


A brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook