Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Részeges nyúlfilé recept

Részeges nyúlfilé recept

A Részeges nyúlfilé hozzávalói:
1,2 kg nyúlgerinc
60 dkg alma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
10 dkg vaj
2 dl tejszín
8 cl konyak
1 db húsleveskocka
ízlés szerint liszt


A Részeges nyúlfilé elkészítési módja:
A húst lefejtjük a gerincről, és egyforma filékre szeljük. Enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és 5 dkg vajon mindkét oldalukat megsütjük. Az almát meghámozzuk, magját eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük, majd a megmaradt vajban megsütjük és kiszedjük. Ugyanebben a vajban a tejszínt és a konyakot beforraljuk, hozzáadjuk a leveskockát és kevés vajjal összegyúrt liszttel besűrítjük. Forraljuk pár percig, majd átszűrjük finom szűrön. Tálra rendezzük a nyúlfiléket, rátesszük a sült almaszeleteket és leöntjük a forró mártással. Párolt rizst kínálunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A részeges nyúlfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook