Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Házilag készített jénai kenyér( saját recept )

Házilag készített jénai kenyér( saját recept )

A Házilag készített jénai kenyér( saját recept ) hozzávalói:
45 dkg liszt
1 ek. só
4,2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. olaj

+ a jénai kikenéséhez mogyorónyi vaj, a szóráshoz kevés liszt


A Házilag készített jénai kenyér( saját recept ) elkészítési módja:
1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan össze kell dolgozni. Egy lágy tésztát kapsz, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Utána, néhány (6-8) órán keresztül letakarva keleszteni kell. Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is. 3. Reggel a jénait kivajazni, megszórni liszttel. Beleönteni a megkelt tésztát, rátenni a jénai tetejét, végül 220 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütni. Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levenni a tetőt, és 3-4 percig pirítani. Ezután kiborítani az edényből, és langyosan lehet is szeletelni.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A házilag készített jénai kenyér( saját recept ) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook