Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Chilis csokifalatok recept

Chilis csokifalatok recept

A Chilis csokifalatok hozzávalói:
A csokihüvelyhez:
10 dkg min 75%.os csokoládé
A töltelékhez:
chilizselé
Még szükséges:
bonbonforma
vékony ecset
cukorhőmérő
habkártya


A Chilis csokifalatok elkészítési módja:
A csoki 3/4-ét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk vigyázva, ne legyen forróbb mint 46 fok Celsius. Akkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ezt a folyamatot nevezzük beoltó módszeres temperálásnak. Egy ecset segítségével kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy rend csokit kenünk bele, ismét hűtjük. 1 dl chilizselét langyosra olvasztunk, majd miután kissé visszahűl, bekanalazzuk a bonbonformák üregébe. Ismét hűtjük 15 percet, amíg jól megdermed. Akkor befedjük az újra olvasztott csokoládéval, a fölösleget habkártyával lehúzzuk. Végül 2 órát hűtőben tartjuk, majd a formából kifordítjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A chilis csokifalatok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook