Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Magyaros burgonya recept

Magyaros burgonya recept

A Magyaros burgonya hozzávalói:
8 nagyobb burgonya
8 vastag szelet császárszalonna
2 paradicsom
1 paprika

1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál bazsalikom
1 kisebb vöröshagyma


A Magyaros burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat megmossuk, és héjasan félbevágjuk. A paradicsomokat nyolcba szeljük, a vöröshagymát vékony karikákra, a kicsumázott paprikát vékony szeletekre vágjuk. A burgonyák egyik felére rárakjuk a császárszalonnát, a paradicsom- és a hagymakarikákat, a paprikaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd a többi zöld fűszerrel fűszerezzük. Rátesszük a burgonyák másik felét, alufóliába csomagoljuk, és előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.

Grillezett marha- és sertéshúsokhoz kiváló köret.


Kategória: Köretek receptjei


A magyaros burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook