Kávétorta recept

A Kávétorta hozzávalói:
Piskótához: (26 cm-es kapcsos tortaforma)
6 tojás
25 dkg cukor
20 dkg darált mogyoró
2,5 dkg instant kávé
3 evőkanál liszt
1/2 cs sütőpor

Töltelékhez:
6 dl tejszín
2 evőkanál cappuccino /por/
3 cs habfixáló
2 cs vaníliás cukor

Díszítéshez:
12 szem babkávé


A Kávétorta elkészítési módja:
1. 3 tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük. A 3 egész tojást és a 3 tojás sárgáját habosra verjük a cukorral. Összekeverjük a mogyorót, a kávét, a lisztet és a sütőport, és a tojásmasszához adjuk. Végül beleforgatjuk a tojások habját. 2. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 200 fokon, középen, 25 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd keresztben kettévágjuk. 3. A tejszínt a cappuccinoporral, a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. 4 evőkanálnyit habzsákba töltünk. Az alsó tortalapot megkenjük a tejszínhabos krém felével, rátesszük a második lapot és a maradék krémet elsimítjuk a tetején. A habzsákból 12 rózsát nyomunk a torta tetejére, majd minden rózsa közepébe 1 szem babkávét helyezünk. Jól mutat, ha a habrózsák felhelyezése előtt a torta tetejét lehetfinoman megszórjuk cappuccinoval vagy kakaóporral. Receptözön 2013/1.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kávétorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook