Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Vörösboros körte recept

Vörösboros körte recept

A Vörösboros körte hozzávalói:
5 dl vörösbor
10 dkg cukor
5 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
4 db nem túl érett körte
vaníliafagyi


A Vörösboros körte elkészítési módja:
Egy lábosba vagy mélyebb serpenyőbe beleöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a cukrot, felforraljuk, és beletesszük a hámozott és félbevágott körtéket. Addig főzzük, pároljuk, közben forgatva, míg a körték megpuhulnak. Ekkor a körtéket kivesszük, és a maradék vörösboros levet szirup sűrűségűre forraljuk. Vaníliafagyit kitálalunk egy tányérra, majd fejenként 2 fél körtével tetszetősen körberakjuk, és a sűrű vörösborsziruppal meglocsoljuk. Pirított dióval lehet még tetőzni az élvezeteket!


Kategória: Fagylaltok receptjei


A vörösboros körte elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook