Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Rumos-diós csokifagyi recept

Rumos-diós csokifagyi recept

A Rumos-diós csokifagyi hozzávalói:
3 egész tojás
20 dkg cukor
5 dl tej
1 tábla olvasztott csokoládé (+kakaó ízlés szerint)
marék pirított darált dió
kevés rum


A Rumos-diós csokifagyi elkészítési módja:
A cukrot az egész tojásokkal kikeverjük. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett beleöntjük a tojásos masszát. Sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és ízesítjük. Hozzáadjuk a rumot, darált diót, olvasztott csokit és a kakaóport. Miután kihűlt (hűtőben, vagy vízfürdőben) a fagyi gépbe teszem és készre keverem.

A csoki minősége határozza meg, hogy kell-e bele kakaópor. 60-70%-os csokival nem kellett... :-)


Kategória: Fagylaltok receptjei


A rumos-diós csokifagyi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook