Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Ropogós burgonya szeletek recept

Ropogós burgonya szeletek recept

Elkészítési idő 55 perc

A Ropogós burgonya szeletek hozzávalói:
4 adaghoz:
2 ger. fokhagyma
1 ek.szárított rozmaring
4 ek.olaj
őrölt bors, só
1,2 kg burgonya
vaj a tepsi kikenéséhez
rozmaringágak a díszítéshez


A Ropogós burgonya szeletek elkészítési módja:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összetörjük.A rozmaringleveleket letépkedjük a szárról és apróra vágjuk.A fokhagymát a rozmaringot ás az olajat jól összekeverjük, megsózzuk, borsozzuk.A burgonyát mosás után megsikáljuk és vékony szeletekre vágjuk.A szeleteket a fűszeres olajban megforgatjuk.Egy réteg burgonyát tűzálló tálba,körkörösen egymásra fektetünk,de előtte az olajat jól lecsepegtetjük róla.A többi burgonyaszeletet második rétegként ráterítjük, és ami még maradt, a tetejére halmozzuk. A burgonyát a sütőbe tolva a középső sínen 35-40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.


Kategória: Köretek receptjei


A ropogós burgonya szeletek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook