Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Húsvéti kolbászos leves recept

Húsvéti kolbászos leves recept

A Húsvéti kolbászos leves hozzávalói:
100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
250 g sárgarépa
zeller és a petrezselyemgyökér
200 g házi, füstöletlen, főtt kolbász
víz

liszt
fokhagyma
majoránna
tojás
kenyér vagy kiflikarikák


A Húsvéti kolbászos leves elkészítési módja:
A rozslisztet áztassuk annyi vízben, hogy ellepje. Hagyjuk néhány napig, míg besavanyodik. Főzzünk vegyes zöldségekből levest (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér), majd szűrjük le (ha szeretnénk benne hagyhatjuk a főtt zöldségeket is) és adjuk hozzá ezt a savanyú folyadékot. Forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk. A kolbászt vágjuk karikákra és adjuk a leveshez. 2-3 cikk fokhagymát passzírozzunk a levesbe. Fűszerezzük továbbá friss apróra vágott majoránnával. Egy vékony rántást is készíthetünk hozzá, ha vastagítani szeretnénk. A tetején főtt tojással tálaljuk, mellette pirítóssal.

Forrás: bien.hu


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A húsvéti kolbászos leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook