FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Bugaci tarhonyás hús bográcsban

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Bugaci tarhonyás hús bográcsban
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:20 dkg. füstölt szalonna, 30 dkg. száraz tarhonya, 60 dkg. marhafartő, 2 db. zöldpaprika, 1 db. paradicsom, őrölt bors, só, 15 dkg. vöröshagyma, 40 dkg. burgonya, 2-3 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:A bográcsban kb. 10 dkg. füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd belerakjuk a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, a kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ha átpuhult, a tűzről levéve pirospaprikával színezzük, aláöntünk egy kevés vizet és hozzáöntjük a felkockázott marhafartőt is. Előbb erősebb, később lassú tűzön majdnem készre főzzük az alapot.Ha megfelelő, akkor az alapot kivesszük. A bogrács tesszük a maradék szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Most hozzáadjuk tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Kevés vizet aláöntve átkeverjük, majd annyi hideg vizet töltünk hozzá, hogy az a tarhonyát ellepje. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott burgonyát,kissé később az alapot is. Jól összekeverjük, parázson főzzük mindaddig, amíg a levét elfövi. Savanyúsággal vagy friss salátával és kellemesen hűs fröccsel kínáljuk.
Tanácsok:Régi pásztorhagyományok emlékét idéző étek.
Elkészítési idő:120 perc
Felvitte:varbóc, 2012-02-09, 15:45