Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Lilahagyma püré recept

Lilahagyma püré recept

A Lilahagyma püré hozzávalói:
1 kg lilahagyma
1 dl olívaolaj
5 dl vörösbor
5 dl almalé
3-4 babérlevél
2 ágacska rozmaring
1 kávéskanál feketebors
1 mokkáskanál köménymag
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
üvegenként késhegynyi tartósítószer


A Lilahagyma püré elkészítési módja:
A lilahagymát tisztítás után karikára vágjuk.Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pároljuk benne.Felöntjük a vörösborral és az almalével,hozzáadjuk a cukrot ,a sót, és a fűszereket,majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzuk. Azon forrón üvegekbe töltjük ,a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk.Az üvegeket lezárva száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Sertéssültek és sült halak mellé ajánlom.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A lilahagyma püré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook