Lipcsei szelet recept

A Lipcsei szelet hozzávalói:
A barna tésztához:
30 dkg liszt
1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg zsír
1 csomag sütőpor
1 dkg kakaó
1/2 dl tej

A sárga tésztához (piskóta):
6 tojás
12 dkg rétesliszt
12 dkg porcukor
1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez:
5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliáscukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

A csokimázhoz:
2 evőkanál tej
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg margarin


A Lipcsei szelet elkészítési módja:
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle tepsi hátán. Elkészítjük a piskótát: először a 6 tojás fehérjét felverjük, apránként adjuk hozza a cukrot, majd a sárgája következik, szintén adagolva. 2-3 percig még keverjük (géppel), majd fakanállal beleforgatjuk adagokban a szódabikar-bónás lisztet. Megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük és felfőzzük, majd beletesszük a vaníliáscukrot. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főzött krémmel összekeverjük. A kihűlt tésztákat kb. fél dl rummal meglocsoljuk (lehet aroma is), és a krémmel megtöltjük. (1 barna, 1 sárga, 1 barna) A csokimáz hozzávalóit kikeverjük, felfőzzük, majd belekeverjük a margarint. Kicsit hűlni hagyjuk. A sütemény tetejét ezzel a csokimázzal bevonjuk.

Elkészíthető úgy is ha két mézes lapot sütünk meg egy piskótát. A sütiknek kb. egyforma nagynak kell lenni. Alulra kerül a mézeslap, rá a krém, arra a piskóta, megint krém, befejezésül mézeslap. A tetejére mehet, porcukor, vanilíáscukor, vagy vékony csoki máz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lipcsei szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook