Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ciprusi húsvéti leves recept

Ciprusi húsvéti leves recept

A Ciprusi húsvéti leves hozzávalói:
80 dkg bárányhús csonttal,
2 liter víz,
1 közepes nagyságú vöröshagyma,
3 zellerszár,
1 csokor petrezselyem,
10 dkg rizs,
3 tojássárgája,
1 evőkanál finom kukoricaliszt,
1 csésze tej,
só,
bors


A Ciprusi húsvéti leves elkészítési módja:
A bárányhúst megmossuk, lefejtjük a csontról, és nagyobb kockákra vágjuk. A húst a csonttal együtt nyeles lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és az aprított zellerszárral együtt a levesbe tesszük. Nagy lángon főzzük, amíg felforr, majd csökkentjük a lángot, és alkalmanként lehabozzuk a leves tetejét. Fedő alatt 1 órát főzzük, majd hozzákeverjük a szétválogatott, megmosott rizst, az apróra vágott petrezselymet, és még 25 percig főzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhul. Ha elkészült a leves, kiszedjük belőle a csontokat. Tálalás előtt kikeverjük a tojássárgákat a kukoricaliszttel, a tejjel, amíg egyenletes sűrűségű nem lesz, majd hozzákeverjük a leveshez, és fedő nélkül 5 percig főzzük. Utána lehúzzuk a levest a tűzről, és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, majd tányérokba szedve azonnal tálaljuk.

Bárányhúst nagyobb piacokon, bevásárló csarnokokban találhatunk. Édeskés ízét jól ellensúlyozza a citrom vagy a savanykás tárkony.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A ciprusi húsvéti leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook