FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tejes karaj fokhagymás burgonyával

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Tejes karaj fokhagymás burgonyával
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:90 dkg csontos sertéskaraj
0,5 l tej
1 fej fokhagyma

bors
olaj a sütéshez
1 kg burgonya
3 dl tejszín
20 dkg vaj
Elkészítés:A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd tejjel felengedjük, hogy a húsokat ellepje. Így érleljük legalább egy éjszakán át.
Másnap a vajat felolvasztjuk, hideg tejszínnel sűrűre keverjük, és sóval zúzott fokhagymával ízesítjük.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, de többször már nem mossuk meg, mert a burgonya keményítőtartalma fogja besűríteni az ételünket. Vékony karikára vágjuk, belekeverjük a fokhagymás tejszínbe, kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük.
Tanácsok:Fontos hogy magas zsírtartalmú tejszínt és alacsony víztartalmú vajat használjunk.
Felvitte:access, 2011-03-05, 05:12