FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír)

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír)
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:1 kg sertéscomb
fél kg sertészsír

5 gerezd fokhagyma (vagy több)
1-2 db tv paprika
víz
bors
Elkészítés:A megmosott húst besózzuk és vékony cikkekre vágott fokhagymával megtűzdeljük körbe-körbe.
A zsír kb egy negyed részét felforrósítjuk és beletesszük a húst, gyorsan körbe sütögetjük, hogy kérge legyen.
Közben a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
Ha a húsnak minden oldala barnás, felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a többi zsírt, és megszórjuk a paprikával.
Fedő alatt pároljuk.
A vizet mindig pótoljuk, ha elfőne. A húst néha megforgatjuk.
Ha puha a hús és elfőtt a víz, kicsit rásütünk és egy pici vízzel felöntjük és ismét elpárologtatjuk róla. Ekkor besűrűsödik a szaft, szép barnás lesz, az utolsó fázisban megszórjuk egy kis borssal.
Tanácsok:Lehet egyben is hagyni a húst, lehet félbe vágni stb. (ha szeletekre vágom, akkor könnyebben kiszárad)
Felvitte:_anatha_, 2011-01-19, 15:53