Tökipompos recept

A Tökipompos hozzávalói:
50 dkg liszt
3db közepes burgonya
2,5 dkg élesztő
1 kávés kanál só
2,5 dl langyosviz.
tetejére:
2 dl tejföl
3 gerezdfoghagyma
3 fej lilahagyma
20 dkg reszeltsajt
30-40 dkg főtt füstölt császárszalonna


A Tökipompos elkészítési módja:
'1.a meghámozott és felkockázott burgonyát sósvizben megfőzzük és még melegen összetörjük. 2.az élesztőt pici cukoral és a langyosvizzel felfutatjuk. 3. a összetörtburgonyát a futtatott élesztőt és a lisztet. a langyosvizzel izlészerint sózzuk és összeállitjuk . jól kidolgozzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. majdha megkelt tüzhelynagyságu tepsibe szétnyomkodjuk. villával megszurkáljuk és előmelegitett sütőben 5-6 percig elősütjük. kivesszük és a tetejét megkenjük zuzott foghagymás tejföllel. rá tesszük a kockára vágott főtt füstölt császárszalonnát és a kockára vágott lila hagymát.és megszórjuk reszelt sajtal és a sütőben még ugy 10 15-percig készre sütjük mig a tetején meg nem barnul a sajt. kockára vágva tálaljuk.

csak a Főtt füstöltcsászár szalonna a legjobb hozzá. ez 6 személyre való.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tökipompos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook