Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel recept

Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel recept

Elkészítési idő 90 perc

A Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel hozzávalói:
4 db Tojás
15 dkg Cukor
25 dkg Fehér csokoládé
3 dl tejszín
20 dkg Málna
5 g Mák (darált)


A Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel elkészítési módja:
4 tojást gőz felett felverünk 15 dkg cukorral keményre. Óvatosan belekeverünk 25 dkg olvasztott fehércsokoládét és 3dl habbávert tejszínt és 5 gramm őrölt mákot. Egy elég puha masszát kapunk, de ne ijedjünk meg. Tegyük hűtőbe 1 órára, hogy lehűljön. Kanállal adagolhatjuk tányérba vagy talpas pohárba. Málnaöntet: Fagyasztott málnával dolgozzunk, talán ezzel a legegyszerűbb. Kiolvasztjuk és egy kicsit pépesítjük. Nem kell hozzá cukrot tenni, mert a mousse édességét jól kompenzálja a málna savassága.

Fehércsokis mousse-ban egy kevés mák, egy fincsi málna öntettel. Lágy krém, stabilizáló és zselé nélkül. Gyorsan elkészíthető, különleges sütemény recept.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook