Hattyú recept

A Hattyú hozzávalói:
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
10 dkg liszt
4 egész tojás
1 dl víz
egy csipet só
csipet cukor
A krémhez

2 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
4 dl tejszín
10 dkg cukor
6 dkg liszt
4 dl tej


A Hattyú elkészítési módja:
A vizet felforraljuk a vajjal vagy sütőmargarinnal, a csipet cukorral, és a sóval, egyszerre hozzáadjuk a lisztet, erőteljesen összekeverjük, és lassú tűzön addig pirítjuk, míg a massza el nem válik az edény falától. Kb. 1 perc. Kihűlés után egyenként bedolgozzuk a tojásokat, alaposan kikeverve. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott sütőlemezre 10-12 S betűt nyomunk a tepsire a habzsákból, a többiből hosszúkás halmokat. Forró sütőben 200-220 C fokon sütjük, kb 15-20 perc alatt megsül. Érdemes külön sütni a halmokat és az S betűket. A kisült tésztákat még melegen kettészeljük, a felsőrészt ismét kétfelé, ezekből lesznek a szárnyak. A krém: gőz fölött tojássárgájával és a tejjel krémet főzünk, kihűlés után a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük. A tészta aljára teszünk egy kevés krémet, az S betűt beleállítjuk és teszünk még a krémből, majd a szárnyakat. Porcukorral, vagy kis karamellel lehet még díszíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hattyú elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook