Semla recept

A Semla hozzávalói:
25 gr élesztő
2,5 dl tej
7 dl liszt
1 dl cukor
1 teáskanál kardamóm
2 csipet só
75 gr vaj
150 gr mandulamassza
2 ek tej
3 dl tejszín
porcukor a szóráshoz


A Semla elkészítési módja:
2,5 dl langyos tejben felolvasztunk 25 gramm élesztőt. Egy tálba kimértem 7 dl lisztet, 1 dl cukrot, 1 teáskanálnyi kardamómot, 2 csipet sót, hozzáöntöttem az élesztőt tejet és összedagasztani. Mikor már jól összeállt a tészta, hozzárakni még 75 gramm szobahőmérsékletű vajat, és tovább dagasztani, összesen úgy 15 percig. Konyharuha alatt 45 percig kelt a tészta. Ezt követően 12 gombócot formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Ismét konyharuha alá kerültek újabb 30 percre. Közben begyújtjuk a sütőt 225 fokra és némi tejjel történő megkenés után nagyjából 12 perc alatt kisütjük a zsemlécskéket. 150 gramm mandulamasszát két evőkanál tejjel kenhetővé keverünk.Levágjuk a zsemlécskék tetejét, megkenjük az alsó felüket a mandulakrémmel, majd habzsákból 3 dl tejszínből vert habot nyomunk, a hab tetejére visszarakjuk a zsemlék levágott részét és végül porcukorral szórjuk meg a semlákat.

Mandulamassza híján marcipánt, vagy fele-fele pucolt, őrölt mandulát és cukrot ajánlok


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A semla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook