Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kanadai almatorta recept

Kanadai almatorta recept

A Kanadai almatorta hozzávalói:
A tésztához:

6 db tojás,
9 ek liszt,
7 ek porcukor,
5 ek olaj,
3 ek víz,
fél csomag sütőpor.

Töltelékhez:

1 kg alma,
2 csomag vaníliás cukor,
2 kiskanál fahéj,
3 csomag vaníliás pudingpor (40g-os),
3 dl liter víz,

3 csomag tejszínpor, vagy
7,5 deci tejszín, habnak felverve.


A Kanadai almatorta elkészítési módja:
A tészta készítése Kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, vizet, sütőporos lisztet. Zsirozott, lisztezett formában megsütjük. Az almát megtisztitjuk, lereszeljük, megpároljuk kissé, ízesítjük vaníliával, fahéjjal. A 3 dl hideg vízben elkeverjük a pugingporokat, majd besűritjük vele az almapépet. Kicsit hagyjuk hülni. Verjük fel a tejszínhabot A kihült piskótára rákenjük az almapépet, majd a tejszínhabot. Díszithetjük fahéjjal, vagy girázzsal, amit apróra törünk előtte. .

Legalább 1 órára hűtőbe tesszük csak utána szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kanadai almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook