Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyével töltött részeges fánk recept

Cseresznyével töltött részeges fánk recept

A Cseresznyével töltött részeges fánk hozzávalói:
10 dkg porcukor
1 l étolaj
20 dkg cseresznyebefőtt
3 tojás
3 dkg élesztő
4 evőkanál cseresznyepálinka
pici szerecsendió
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
30 dkg finomliszt
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
4 dl fehérbor


A Cseresznyével töltött részeges fánk elkészítési módja:
A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a vajat vagy sütőmargarint. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Belekeverjük a tojásokat, a sót, a citromhéjat, a fahéjat, a szerecsendiót és a pálinkát, végül a 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldott élesztőt is a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. Leszűrjük a cseresznyét. A közepes méretű fánkokat forró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és forrón megszórjuk porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyével töltött részeges fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook