Habos csiga recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória sok
Zsírtartalom sok
Szénhidráttartalom sok

A Habos csiga hozzávalói:
Tésztához:
800g liszt
2 ráma
8 tojássárgája
50g élesztő
2dl tej
Töltelékhez:
1cs kókuszreszelék
8 tojásfehérje
600g cukor


A Habos csiga elkészítési módja:
A tejet felfuttatom egy pici cukorral majd bele az élesztő.Összegyúrom a hozzávalókkal,hogy könnyű tésztát kapjunk,kinyújtjuk kb.1cm vastagra. A töltelék: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem majd óvatosan hozzá adom a kókuszreszeléket. Végül rákenjük a kinyújtott tésztára vékonyan mert ha tekerjük kinyomódik de ez sem baj mert a végén rá lehet kenni.Feltekerjük,szeleteljük 5-10 cm darabokra(lehet nagyobb is)Sütőpapírra rakjuk és ha a töltelékből még maradt akkor a tetejére lehet kenni.Vigyázzunk a pakolásnál mert a sütőben fog még kelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook