Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Marcipán készítése házilag recept

Marcipán készítése házilag recept

A Marcipán készítése házilag hozzávalói:
20 dkg mandulabél
4-5 szem keserűmandula
20 dkg porcukor
víz


A Marcipán készítése házilag elkészítési módja:
20 dkg mandulabélhez 4-5 szem keserűmandula és 20 dkg porcukor kell. Vizet forralunk, beledobjuk a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, 1 napig hagyjuk szikkadni, majd ledaráljuk. A mandulaőrleményt porcelán- vagy rozsdamentes edénybe tesszük, és összedolgozzuk az átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből fél dl vízzel szirupot főzünk, és amikor kicsit lehűlt, hozzákeverjük a cukros mandulához. A masszát kézzel egyenletesen simára gyúrjuk. (Hűtőszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A marcipán készítése házilag elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook