Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kalács cukrozott narancshéjjal recept

Kalács cukrozott narancshéjjal recept

Elkészítési idő 120 perc

A Kalács cukrozott narancshéjjal hozzávalói:
25 dkg
sütőmargarin
5 db
tojás
15 dkg
cukrozott narancshéj
25 dkg
porcukor,15 dkg
mazsola
30 dkg
liszt
5 db
tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
Kevés narancslé és citromlé.


A Kalács cukrozott narancshéjjal elkészítési módja:
A margarint óvatosan megolvasztjuk, majd apránként adagolva hozzákeverjük a porcukor egyharmadát, a reszelt narancshéjat, a reszelt citromhéjat, a csomag vaníliás cukrot. Keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mazsolát és végül a cukrozott narancshájat is. Alaposan eldolgozzuk és habosra kavarjuk. Most felverjük a visszamaradt tojásfehérjéket és hozzáadjuk a maradék cukrot. Ha kész, - a lágy habot folyamatosan adagolva - hozzáadjuk a margarinos alaphoz. Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral és néhány csepp citrom- és narancslével ízesítve. Ezt is óvatosan a masszához adjuk, összekeverjük.Most ütőpapírral kibélelünk egy tepsit (tortaformát) a masszát belerakjuk, a tetejét elsimítjuk és előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük (kb. 45-50 perc). Sütés után felszeletelve, narancs- és citromlével megcsepegtetve, porcukorral meghintve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kalács cukrozott narancshéjjal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook