Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Méteres kalács (Kata-féle) recept

Méteres kalács (Kata-féle) recept

A Méteres kalács (Kata-féle) hozzávalói:
Tészta: -6 tojás

-26 dkg porcukor

-26 dkg liszt

-1 dl olaj

-1 csomag sütőpor

Krém:-2 cs. eper puding (vagy puncs puding+rum)

-2 dl tej

-2 dl víz

-25 dkg porcukor

-25 dkg margarin


A Méteres kalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem,beleöntöm az olajat,a kemény habbá vert fehérjét. Majd a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverem.A felét kikent őzgerincformába öntöm,a másik felébe keverek : -2 ek. kakaó -1 ek olaj Ezt a másik formába öntöm,és sütöm. A pudingot vízzel,tejjel megfőzöm.A margarint a porcukorral kihabosítom.Ha kihűlt a puding összekeverem a kettőt.Fölszeletelem a kihűlt tésztákat ujjnyi vastag szeletekre.Felváltva 1 kakaós és egy sima tésztát az epres krémmel összetöltök. 1/2 órára hideg helyre teszem,és csokival leöntöm.Ha megdermed a csoki ferdén szeletelem!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A méteres kalács (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook