Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Skót krémes(Kata-féle) recept

Skót krémes(Kata-féle) recept

A Skót krémes(Kata-féle) hozzávalói:
Tészta: -30 dkg liszt

- 10 dkg margarin

- 5 dkg porcukor

- 1 db tojás

- 1 dkg szalagória

- 1 dl tejföl
Krém:- 1 l tej

-25 dkg cukor

-2 cs. vaníliás cukor

- 3 tojássárgája

- 10 dkg liszt

-5 dkg margarin


A Skót krémes(Kata-féle) elkészítési módja:
Az összes hozzávalót összegyúrom és pihentetem 20 percig.3 lapot nyújtok belőle.A tepsi hátoldalán sütöm hogy szép egyenes legyen. A lisztet elkeverem egy kevés tejjel csomómentesre.Hozzáadom a cukrot,vaníliás cukrot és a tojássárgáját.A többi tejet felforralom amikor forr beleöntöm a lisztes keveréket és besűrítem. A margarint a még forró krémbe keverem.Ha langyosra hűlt a krém összetöltöm a süteményt.A felső lap üresen marad.4-5 óra múlva szeletelem,a tetejét porcukorral megszórom. Nagy tepsi


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A skót krémes(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook