Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bözsi néni almás krémese recept

Bözsi néni almás krémese recept

A Bözsi néni almás krémese hozzávalói:
Tésztához: 60 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
3-4 ek. tejföl

Krémhez: 2 tojás
6 dl tej
2 vaníliás puding
25 dkg margarin
15 dkg porcukor

Töltelék: 1,5 kg alma
2 ek. vaj
10 dkg cukor
mokkáskanál fahéj


A Bözsi néni almás krémese elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Három részre osztjuk.Vékony,négyszögletes lapokat sütünk. A pudinghoz 2 ek. cukrot keverünk,hozzáadjuk a tojásokat,fokozatosan a tejet sűrűre főzzük. Az almát lereszeljük,vajon addig pároljuk,amíg a leve elfő,majd cukorral,fahéjjal ízesítjük. A krémhez habosra keverjük vajat a cukorral,majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Amikor minden kihűlt,az egyik tésztalapot deszkára tesszük,rákenjük a krémet,rá a másik lap,majd az alma.Erre jön a 3. lap. tetejére porcukort teszünk.

Egy napot érdemes állni hagyni,hogy a lapjai megpuhuljanak,és finom legyen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bözsi néni almás krémese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook