Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgarépás szelet recept

Sárgarépás szelet recept

A Sárgarépás szelet hozzávalói:
500 g sárgarépa
3 db tojás
200 g kristálycukor
200 ml napraforgó olaj
500 g rétesliszt
1 cs sütőpor
1 tk őrölt fahéj
tej (szükség szerint)

tetejére
100 g tortabevonó
50 g vaj


A Sárgarépás szelet elkészítési módja:
1. A répát megtisztítjuk és lereszeljük. 2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a fahéjat, a lisztet és végül a reszelt répát. Ha túl tömény, lazítsuk kevés tejjel. 3. A tésztát öntsük kivajazott és lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig előmelegített sütőben. 4. Hagyjuk kihűlni, majd vonjuk be a vajjal elkevert megolvasztott tortabevonóval. Kihűlés után szeleteljük. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 24x36x6 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgarépás szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook