Klastrom-torta recept

A Klastrom-torta hozzávalói:
16 deka porcukor,
5 tojás,
1 citrom leve,
fél csomag vaníliacukor,
2-3 evőkanál zsemlyemorzsa.

Töltelék:
1 csomag mogyorós krémpor,
4 deci tej,
12 deka cukor,
12 deka vaj.


A Klastrom-torta elkészítési módja:
A 16 deka porcukrot 5 tojás sárgájával, 1 citrom levével és fél csomag vaníliacukorral fél óráig habosra keverünk, azután 2-3 evőkanál finom zsemlyemorzsát és az 5 tojás keményre vert habját könnyedén hozzákeverjük. Tortaformában forró sütőben sütjük. Kihűlés után két rétegre vágjuk éles késsel. A töltelék készítése állandó keverés mellett sűrűre főzünk és kevergetés közben kihűlni hagyjuk. Időközben 12 deka cukrot, 12 deka vajjal habosra keverünk és a kihűlt krémhez keverjük. A krémmel a torta oldalát is megkenjük és villával hullámosra díszítjük.

A tortakrémmel bevont tetejét durván tört mogyoróval szórjuk meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A klastrom-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook