Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás táska(Kata-féle) recept

Almás táska(Kata-féle) recept

Az Almás táska(Kata-féle) hozzávalói:
a tésztához 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 3 dkg élesz­tő, kb. 1/4 liter tej, egy kevés reszelt citromhéj;

a töltelék­hez 1 kg alma, 5 dkg cukor, 1 csapott mokkáskanál őrölt fa­héj vagy 1-2 evőkanál rum; a tetejére 1 tojás.


Az Almás táska(Kata-féle) elkészítési módja:
Egy kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel elmorzsolt margarinnal, a tojássá­rgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal és annyi langyos tejjel, hogy ruga­lmas tésztát kapjunk. Ala­posan bedagasztjuk, de nem kelesztjük, vékonyra nyújtjuk és nagy fánkszaggatóval kisz­úrjuk. Megtisztítjuk az al­mát és felszeletelve puhára pároljuk, majd a cukorral meg fahéjjal vagy a rummal ízesítjük. Minden tésztakorongra rakunk belőle egy halommal, a tésztát félbehajtva, tete­jére tojásfehérjével megkenjük, sütőlemezre fektetve, a sütően szép pirosra sütjk. Me­legen, hidegen egyaránt kitűnő.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás táska(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook