Epres piskóta recept

Az Epres piskóta hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához : 5 tojás, 15 dkg kristálycukor, 13 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 2 ek. olaj

Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd. Hagyd kihűlni.

Vaníliakrém: egy csomag vanília pudingpor, 3 dl tej, 3 ek. cukor, 10 dkg puha vaj

Kb. 40 dkg eper, 1 csomag piros tortazselé


Az Epres piskóta elkészítési módja:
A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe. 23 * 31 cm-es tepsiben készült.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres piskóta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook