Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habtekercs dióval és mazsolával recept

Habtekercs dióval és mazsolával recept

Elkészítési idő 60 perc

A Habtekercs dióval és mazsolával hozzávalói:
3 tojás
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 dl tej1/2 csomag kókuszreszelék
15 dkg darált dió
1 csomag mazsola1 citrom reszelt héja


A Habtekercs dióval és mazsolával elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral, 10 dkg porcukorral, vajjal, tejjel, reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával alaposan összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd pihentetjük, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez a tojások fehérjét 5 dkg porcukorral nagyon kemény habbá verjük. A cukrot apránként keverjük bele, így keményebb lesz a hab. Belekeverjük a kókuszreszeléket is, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. A cipókat egyenként egy lisztezett deszkán kb: fél cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a habbal, megszórjuk a dióval és a mazsolával. Ezután - mint a kalácsot - feltekerjük, és 2-2,5 cm vastagságúra felszeleteljük, így kis csigákat kapunk. Egy tepsiben egymás mellé fektetjük őket, de nem szorosan, mert süléskor megnőnek. Forró sütőbe tesszük, és közepes erősségű tűznél aranysárgára sütjük.

Sokáig eláll, nagyon finom. A bátrabbak forrón is megkóstolhatják.


Ha a szeletelés során túl puha lenne, tegyük be pár percre a hűtőbe, de ne sokáig, nehogy a hab megfolyósodjon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habtekercs dióval és mazsolával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook