Mimóza torta recept

A Mimóza torta hozzávalói:
1db 22-cm-es tortalap,
3tojás,
3ek.cukor,
1,5dl tej,
3 dl.habtejszín,
fél csésze kávé,
4ek,édes fehérbor,
1,5dkg zselatin.


A Mimóza torta elkészítési módja:
Keverjük habosra a tojásokat a cukorral,öntsük hozzá a tejet,főzzük 5 percig,majd tegyük bele a kevés hideg vízben feloldott zselatint. A krém egyik feléhez keverjük a bort,a másik feléhez a kávét,majd mindkettőhöz a felvert tejszín egy-egy harmadát.Vágjunk ki a piskóta közepéből egy korongot úgy,hogy az alsó részének maradjon pereme./úgy nézzen ki,mint a gyümölcstorta/ Kenjük a peremes lapra a két krémet egymás után, majd a maradék tejszínhabot,végül szórjuk rá az összemorzsolt maradék piskótát. Tálalás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből. Megér egy próbát,szeretem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mimóza torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook