Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pudingos-tejfölös kalács recept

Pudingos-tejfölös kalács recept

A Pudingos-tejfölös kalács hozzávalói:
a piskótához: 4 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 dl olaj,
20 dkg porcukor,
20 dkg liszt;
a pudinghoz:
1 l tej,
2 csomag csokis pudingpor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 kanál cukor;
a krémhez:
7,5 dl tej,
3 csomag vaníliás pudingpor,
20 dkg cukor,
3 kis pohár tejföl


A Pudingos-tejfölös kalács elkészítési módja:
Elkészítés: A pudingot a csomagon való leírásnak megfelelően elkészítjük. A piskótához a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukort és a sima lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálban habosra verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját is habosra verjük, hozzáöntjük 1 dl vizet és az olajat és újra kikeverjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is. A piskótát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingot és megsütjük. Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, megszórjuk csokireszelékkel vagy édes kakaóporral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudingos-tejfölös kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook