Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mennyei piskótatekercs recept

Mennyei piskótatekercs recept

Elkészítési idő 30 perc

A Mennyei piskótatekercs hozzávalói:
4 tojas
80 g liszt
80 g cukor
2 ek viz
1 csipet so

Egy tekercsre eleg.


A Mennyei piskótatekercs elkészítési módja:
A tojas sargait habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sot es fokozatosan adagolva hozzakeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojasfeherjeket is, (fem vagy uveg talban, sosem muanyagban) es ovatosan beleforgatom a tesztaba. Ekkor sutopapirt teszek a rendes nagy tepsim aljara, belesimitom a masszat. 180 fokon, kozepen, legkeveres nelkul sutom kb 10-13 percet, ha szep aranybarna a teteje kiveszem. Meg melegen egy konykaruhara forditom (fejjel lefele) a piskotat es lehuzom rola a papirt (konnyen lejon). Ezutan a konyharuha segitsegevel feltekerem szorosan (csak azzal segitem, nem tekerem bele a konyharuhat a piskotaba, en hulye eloszor igy csinaltam:)), es bebugyolalva megvarom meg kihul es azalatt megpuhul. Akkor kitekerem, megkenem a kedvenc lekvarommal (vagy pudinggal is lehet), vissza feltekerem, meghintem porcukorral es kb 2 cm-es szeletekre vagom. Kesz! :) A vilag legjobb piskotat tesztaja, annyira pihe puha, omolos lesz, fantasztikus. Nalunk kb fel ora alatt elfogy, pedig csak ketten vagyunk. :)

Ez igy sokank es bonyolultan hangzik, de NAGYON hamar elkeszul es a masodikat mar rutinbol megcsinalja az ember!

Ujsag: Ugyan ezt a tesztat beleontottem egy gyumolcstortaformaba es a 180 fok helyett 170 fokon, + 5 percet radobva megsutottem, isteni lett! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mennyei piskótatekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook