Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Lecsósaláta recept

Lecsósaláta recept

A Lecsósaláta hozzávalói:
75 dkg húsos zöldpaprika
6 kemény paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
4 evõkanál olaj
3 dl kefir
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
só és cukor ízlés szerint.


A Lecsósaláta elkészítési módja:
A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és egyforma szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát is felszeletelem, majd a felforrósított olajon, fedõ alatt üvegesre párolom. Ezután ráteszem a paprikaszeleteket, megsózom és ugyancsak a saját levében üvegesre párolom. Hozzáadom a közben megmosott, nyolcadokra vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Ezután három-négy percig párolom. A lángot lezárva alatta, beleszórom a borsot és jól összekeverem. A paradicsomnak nem szabad szétfõnie! Hagyom kihûlni, csak azután keverem bele a kefirt meg a citromlevet. Végül kevés cukorral és sóval fûszerezem. Jégbe hûtve kínálom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A lecsósaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook